FG-LIVE på Frederiksborg Gymnasium

Virtuelle orienteringsaftener

Medieeleverne på Frederiksborg Gymnasium fik afprøvet, hvordan de effektivt kan arbejde med livestreaming i virkeligheden og løse tekniske udfordringer, som opstår undervejs, mens de er live.

FG-LIVE er navnet på en frivillig gruppe på Frederiksborg Gymnasium, som på tværs af klasser består af de elever, der har interesse for livestreaming.

De skulle selv stå for årets to virtuelle orienteringsaftener, hvor skolen og dens tilbud præsenteres for potentielt nye elever.

Det var første gang, at de skulle gennemføre så ambitiøs en online fremvisning. For at skabe tryghed for eleverne blev LivePro koblet på til at støtte og vejlede eleverne i processen helt fra planlægningsfasen til selve afviklingen.

Flersporet livestreaming med masser af interaktion

Begge virtuelle orienteringsaftener blev livestreamet på YouTube. Programmet bestod af en film, dernæst et talkshow med rektor og gæster, og så gav forskellige live-indslag smagsprøver på diverse fag og et indblik i livet på skolen (som fx den årlige musical, elevklubber osv.)
Den ene aften havde et todelt program, da Team Danmark-linjen også skulle præsenteres.
Undervejs skulle der desuden være mulighed for at stille spørgsmål for online-deltagerne.

Virtuelle orienteringsaftener

Tobias Kildegaard Andersen, forperson for FG-LIVE, fortæller:

”Vi holdt løbende møder med LivePro, og det blev hurtigt klart, at mulighederne var endnu større, end vi var vant til (…) og dette endte som et af vores mest omfattende og den mest lærerige afvikling”.

Eleverne afviklede med LivePro som vejleder

Helt konkret bestod LivePros opgave i at vejlede, assistere og give medieeleverne et overblik over mulighederne lige fra forberedelse til gennemførelse af livestreamingen.

Det var eleverne, der skulle afvikle og trykke på knapperne med vores tekniker som produktionsleder og back-up, der stod til rådighed.

Virtuelle orienteringsaftener

Undervejs i processen vejledte vi eleverne og hjalp dem til at tage gode beslutninger om f.eks.:

 

  • hvad der teknisk er muligt med det udstyr, de havde til rådighed
  • hvordan hele det tekniske set-up bag en liveproduktion hænger sammen, når det involverer 4 stationære kameraer, et robotkamera og 5 mikrofoner
  • hvordan det bedst gøres rent teknisk (og ift. seerne), når det hele skal dele sig i to forskellige udsendelser for at gøre plads til information om skolens Team Danmark-linje
  • hvordan man får det hele til at tage sig bedst muligt ud
  • hvordan man effektivt fejlsøger på et problem i kampens hede, hvis der sker en teknisk fejl.

Eleverne var meget engagerede og entusiastiske og havde mange kreative idéer. Det blev derfor nogle sjove og inspirerende dage med et succesfuldt samarbejde. Og resultatet blev 2 virtuelle orienteringsaftener med ca. 1.300 online seere.

Virtuelle orienteringsaftener

Tobias tilføjer desuden:

”Hele holdet bag FG-LIVE var efterfølgende enige om, at det var en rigtig god og givende oplevelse at have LivePro med i produktionen – særligt fordi FG-LIVE selv fik lov til at lave de praktiske ting med brug af vores eget eller LivePros udstyr, og det er jo det, vi så godt kan lide”.

Virtuelle orienteringsaftener

”Samarbejdet med LivePro gjorde det muligt for os at lave en spændende orienteringsaften og invitere kommende elever ind på skolen i en tid, hvor det var fysisk umuligt pga. Corona. Vi var rigtig glade for, at LivePro var åbne for at inkludere skolens elever i arbejdet, så eleverne også lærte mere om at forberede og afvikle en livestreaming til brug i deres elevklub på skolen til fremtidige arrangementer”

- lyder tilbagemeldingen fra uddannelsesleder, Vibeke Petersen.

Skal vi hjælpe dig med at bringe dit næste event online?

Udfyld kontaktformularen hvorefter vi vender retur til dig hurtigst muligt.

Kontakt os

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.